Lär känna FunMed-läkaren Dr Nathalie Helm

Som heltidsarbetande läkare och forskare, med ”duktig flicka-syndrom”, fyra barn, hund, och en man som rest och arbetat borta till stor del, har jag vid flera tillfällen varit nära en utmattning.

Det har krävts mycket bearbetning för att jag ska lära mig att säga nej, och ge mig själv tid för träning, sömn, och återhämtning utan att känna dåligt samvete. Jag anstränger mig att försöka hitta en balans mellan att ge mina barn och övriga nära och kära den tid och uppmärksamhet de behöver, att själv hålla mig frisk och i god form och att vara en påläst och empatisk läkare. Stressen är min största fiende.

Varför tycker du att funktionsmedicin är det bästa att arbeta med?
Jag har ett genuint intresse av att hjälpa patienter att uppnå bättre hälsa och livskvalitet, och att förebygga sjukdomar. Jag upplevde inte att jag kunde göra detta i tillräcklig utsträckning inom den vanliga vården. De utbildningar inom funktionsmedicin som jag går i USA har varit riktiga ögonöppnare för mig och har givit mig helt andra verktyg att kunna hjälpa patienter till ett friskare liv. Jag är helt övertygad om att funktionsmedicin verkligen är framtidens medicin.

Vad är ditt eget life hack?
Mitt bästa life hack är att inte vara aktiv på sociala medier

Hur återhämtar du dig bäst?
Min viktigaste återhämtning får jag av att sova minst 7 h per natt, att meditera 30 minuter varje morgon, och ta långa promenader i skogen med min hund.