Lär känna Linda Johansson - funktionsmedicinsk coach

Som liten så led jag redan väldigt tidigt av ett flertal allergier, bland annat extrem pollen- och gräsallergi, samt astma och massa eksem.

När jag var ca 28 år så hade jag sedan 20 års ålder lidit i perioder av ångest och depression och jag mådde inte alls bra. Jag hade ständiga allergi-reaktioner som jag åkte in till sjukhuset för, men ingen visste eller tog reda på varför. Jag hade börjat få mer och mer eksem, något som kommit och gått sedan barnsben. Jag hade ont i kroppen och alltid konstant huvudvärk och hjärndimma, samt hormonella besvär med oregelbunden mens/PMS osv, och alla vaccinationer mot min allergi hade inte hjälpt det minsta utan jag var fortfarande väldigt dålig när den säsongen kom.

I och med detta så började jag söka orsaker och vad som gick att göra, och lustigt nog så hittade jag Karl Hulténs blogg och podd. Jag fastande direkt i att ”VADÅ? Kan jag påverka detta med kosten?”. Jag hade alltid varit intresserad av hälsa, men på det här sättet var något helt nytt. Jag bestämde mig snabbt för att testa att ändra min kost. Alla mina besvär försvann ett efter ett, och när våren kom några månader senare så kände jag inte av någon allergi alls, och på 25 år så behövde jag knappt medicinera, mer än någon enstaka dag. Jag mådde bättre än någonsin på alla sätt, och var helt såld på detta.

 

Varför tycker du att funktionsmedicin är det bästa att jobba med?

För att vi kan påverka, det finns en orsak, ibland lättare att hitta och ibland svårare, men det går att påverka. Jag vill hjälpa människor till ökat välmående.

 

Vad är ditt egna “life hack”?

Städa upp i din kost och ta reda på vad du mår bra av.

Lär dig lyssna inåt på din kropp, hur den fungerar och vad den vill säga dig. Allt synkroniserar sig i en helhet.

 

Hur återhämtar du dig bäst?

Genom ”aktiv återhämtning/närvaro” , exempelvis när jag dansar eller får vara i naturen. Jag tycker om att vara kreativ och t.ex måla – på dessa sätt kan jag stänga av andra tankar, hitta återhämtning och känna in mig själv.