Om oss

Dr Peter Martin

Peter är legitimerad läkare och medicine doktor i farmakologi, dvs läkemedelslära. Han arbetade under 15 års tid med hjärnforskning i professor Arvid Carlssons forskningsgrupp och har därefter jobbat som läkare på vårdcentraler och sjukhus.

År 2000 var han med och grundade Carlsson Research AB, ett forskningsbolag med 30 anställda som tog fram innovativa läkemedel mot hjärnsjukdomar. I åtta år satt han i företagsledningen, bl a som Director of Pharmacology, Director of Preclinical Development (ansvarig för säkerhetsfarmakologi och toxikologi) och kvalitetsansvarig för dokumentation till Läkemedelsverket och samarbetspartners i USA och Japan.

Under en längre sjukskrivning för utmattningssyndrom fick Peter upp intresset för Functional Medicine som har hjälpt honom att bli frisk. Peter har utbildat sig hos Institute for Functional Medicine i USA och han vill nu hjälpa fler människor att ta kontroll över sin hälsa med hjälp av Functional Medicine.

Diana Abrahamsson

Diana är ansvarig för vår verksamhetsutveckling och arbetar med att förbättra FunMeds processer och patientupplevelse. Det är även Diana som hjälper till vid frågor gällande provtagningar och hjälper dig som patient när du har frågor som inte rör den medicinska verksamheten.

Diana har en bakgrund inom IT, kommunikation och projektledning och har de senaste 10 åren arbetat på en internationell arena för Volvo Group och Volvo Ocean Race.

Diana har själv genomgått en hälsoresa och vet vad det innebär att göra en livsstilsförändring. Hon utbildar sig till Hälsocoach och brinner för att hjälpa andra att må bättre.

Kostrådgivare Sofia Dahlgren (Dip CNM, mBANT, mCNHC)

Sofia är Certifierad Näringsterapeut och Medicinsk kock utbildad vid The College of Naturopathic Medicine i London vilket innebär att hon även har utbildning inom Functional Medicine.

Under sin studietid arbetade Sofia som kock på hälsoinriktade restauranger i London. Sofia arbetar individuellt med klienter, håller kurser och föreläsningar samt skriver regelbundet för Näringsmedicinsk Tidskrift där hon bidrar med artiklar och recept.

Sofia är svenska men bor och arbetar i London och hennes konsultationer kommer därför att ske via Skype, WhatsApp eller Facetime.

Målet med kostrådgivningen är att ge stöd och hjälp till din individuella kostplan för att gynna följsamhet och positiva resultat i behandlingen. Du skall även få en ökad förståelse för sambandet mellan kosten och din hälsa.